Κατηγορίες & Βραβεία

Αναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία

Ενότητα 1. Βest in Foodservice Sector | Χώροι Εστίασης

Στην ενότητα αυτή, κάθε επιχείρηση αξιολογείται με κριτήριο τη συνολική της θέση στην αγορά, την ανάπτυξή της τα τελευταία δύο χρόνια, το branding και την επικοινωνία της με την αγορά, τις πρακτικές διασφάλισης σταθερού επιπέδου ποιότητας, τη συνολική εμπειρία του πελάτη και την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

1.1. Traditional taste | Παραδοσιακή κουζίνα
1.2. Creative cuisine | Δημιουργική κουζίνα
1.3. Ηealthy taste | Υγιεινή κουζίνα
1.4. Fine dining
1.5. Fish restaurant | Εστιατόρια για ψάρι
1.6. Meat Restaurant | Εστιατόρια για κρέας
1.7. Hotel Restaurant | Eστιατόρια ξενοδοχείου
1.8. Taverns | Ταβέρνες
1.9. Rakadika – Kafenia | Ρακάδικα – Καφενεία
1.10. Canteens – Magiria | Aναψυκτήρια -Μαγειρεία
1.11. Wine bars | Μπαρ με έμφαση στο κρασί
1.12. Breakfast | Πρωινό
1.13. Catering | Τροφοδοσία
1.14. Παραγγελία & Διανομή | Delivery

 

Ενότητα 2. Βest Places | Χώροι


2.1. Wineries | Οινοποιεία
2.2. Farms – Small Holdings | Φάρμες – Μικρά Αγροκτήματα
2.3. Local Products Shops | Καταστήματα τοπικών προϊόντων
2.4. Bakeries | Φούρνοι
2.5. Pastry Shops | Ζαχαροπλαστεία
2.6. Other places to visit | Αλλοι επισκέψιμοι χώροι

 

Ενότητα 3. Βest Actions & Initiatives | Δράσεις & Φορείς

3.1. Promotional Actions for Cretan cuisine | Δράσεις και πρωτοβουλίες ανάδειξης της κρητικής κουζίνας
3.2. Educational Activities | Εκπαιδευτικές δράσεις
3.3. Museums – Cultural Centers for Cretan Gastronomy | Μουσεία – Κέντρα πολιτισμού και γαστρονομίας
3.4. Food tours – Food tasting services | Yπηρεσίες γευσιγνωσίας – Γαστρονομικές ξεναγήσεις
3.5. Publications-Books-blogs for Cretan cuisine | Εκδόσεις βιβλία-blogs για την κρητική κουζίνα
3.6. Gastronomy Festivals | Γαστρονομικά φεστιβάλ
3.7. Agricultural partnerships – Associations – Clubs | Αγροτικοί συνεταιρισμοί – Σύλλογοι – Ομάδες
3.8. Promotions of local products | Δράσεις προβολής και ανάδειξης τοπικών προϊόντων
3.9. Product Design – Packaging | Σχεδιασμός προϊόντος – Συσκευασίας

Ενότητα 4. Βest Producers | Παραγωγοί

Παραγωγοί και επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από κορυφαία ποιότητα και καινοτομία


4.1. Unearthed Next-Gen Producers | Πρωτοεμφανιζόμενοι επόμενης γενιάς Παραγωγοί
4.2. Artisans | Δεξιοτέχνες
4.3. Viticulturists | Αμπελουργοί
4.4. Organic Agricultural farming | Βιοκαλλιέργειες
4.5. Meat Producers | Παραγωγoί κρέατος
4.6. Cheese Producers | Τυροκόμοι
4.7. Oil Producers | Ελαιοπαραγωγοί
4.8. Bee Keepers | Μελισσοκόμοι

 

Ενότητα 5. Βest Products | Προϊόντα

5.1. New Products | Νέα προϊόντα
5.2. Organic Products | Bιολογικά προϊόντα
5.3. Olive Oils (Extra virgin oil) – Olives | Ελαιόλαδα (Μόνο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) – Ελιές
5.4. Dairy products (cheeses – milk – yogurts – creams – ice creams) | Γαλακτοκομικά προϊόντα (τυριά – γάλα – γιαούρτια – κρέμες – παγωτά)
5.5. Charcuterie (apaki – sausages etc.) | Παραγωγή αλλαντικών (απάκι – λουκάνικα κ.λπ.)
5.6. Fruits – Vegetables | Φρούτα – Λαχανικά
5.7. Sweets & Confectioneries | Αρτοσκευάσματα & Γλυκίσματα
5.8. Pasta | Ζυμαρικά
5.9. Honey | Μέλι
5.10. Herbs | Βότανα
5.11. Rusks | Παξιμάδια
5.12. Charoupi Products | Προϊόντα χαρουπιού
5.13. Pantry Products (Vegetable Preserves-Spoon Sweets-Jams-Sauces-Vinegars- Petimezi -Salt etc.) | Προϊόντα ραφιού (Κονσέρβες λαχανικών – Γλυκά κουταλιού – Μαρμελάδες – Σάλτσες – Ξίδια – Πετιμέζια – Αλάτια κ.λπ.)
5.14. Snacks – Nuts – Dried fruits | Ξηροί καρποί – Αποξηραμένα φρούτα
5.15. Snail Products | Προϊόντα σαλιγγαριού
5.16. Gluten free Products | Προϊόντα χωρίς γλουτένη
5.17. Sugar free Products | Προϊόντα χωρίς ζάχαρη
5.18. Innovative Products | Καινοτόμα προϊόντα
5.19. Vegan Products | Προϊόντα για χορτοφάγους.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η υποβολή 10 δειγμάτων. Θα ενημερωθείτε γραπτώς για τις λεπτομέρειες αποστολής.

Ενότητα 6. Βest Drinks | Ποτά

6.1. Wines (whites, roses, reds, dessert wines) | Κρασιά (λευκά, ροζέ, κόκκινα, επιδόρπιοι οίνοι)
6.2. Tsikoudia – Τsikoudia with honey | Τσικουδιά – Ρακόμελα
6.3. Liqueurs | Λικέρ
6.4. Beers | Ζύθος
6.5. Water – Beverages | Νερό – Αναψυκτικά

* Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η υποβολή 10 δειγμάτων. Θα ενημερωθείτε γραπτώς για τις λεπτομέρειες αποστολής.

Ενότητα 7. Βest Practices | Πρακτικές

7.1. Actions to connect the agri-food and the tourism sector | Δράσεις σύνδεσης αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου
7.2. Female entrepreneurship | Γυναικεία επιχειρηματικότητα
7.3. Sustainable Practices, Food Waste | Βιώσιμες Πρακτικές, Μείωση της σπατάλης τροφίμων
7.4. Experience | Eξυπηρέτηση και φιλοσοφία που συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη
7.5. Trends | Προϊόντα, υπηρεσίες και έργα που εισάγουν νέες τάσεις
7.6. Service | Κορυφαία εξυπηρέτηση
7.7. New or Innovative Tastes | Δημοφιλείς ή καινοτόμες νέες γεύσεις
7.8. Marketing campaigns | Καμπάνιες μάρκετινγκ
7.9. Social & Digital Presence | Δυναμική παρουσία στις ψηφιακές πλατφόρμες και/ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
7.10. Social Responsibility | Κοινωνική ευθύνη
7.11. Covid 19 Safe Practices | Ασφαλείς πρακτικές για την Covid 19

Special Award

Capital of Gastronomy | Γαστρονομική Πρωτεύουσα*:

Απονέμεται σε όποιον νομό αποσπάσει τον μεγαλύτερο και υψηλότερο αριθμό βραβεύσεων (awarded to the Region that will receive the largest and highest rated awards).

Brand of the Year

Ο τίτλος απονέμεται με βάση τη συνολική αξιολόγηση όλων των επιμέρους υποψηφιοτήτων κάθε συμμετέχουσας εταιρείας στις κατηγορίες των βραβείων. Κάθε Gold βραβείο αντιστοιχεί σε 7 βαθμούς, κάθε Silver σε 3 και κάθε Bronze σε 1 βαθμό

Τιμητικό Βραβείο

Cretan Cuisine Ambassador (Πρεσβευτής της Κρητικής Γαστρονομίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) Εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας με απόφαση της Κριτικής Επιτροπής.