Κατηγορίες & Βραβεία
Αναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία
Τα βραβεία χωρίζονται σε 6 Ενότητες με διαφορετικές κατηγορίες βραβείων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάθε είδους χώροι προσφοράς φαγητού και ποτού, καθώς και παραγωγοί προϊόντων διατροφής που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και καινοτομία σε επίπεδο παραγωγής ή υπηρεσίας.
Ενότητα 1: Βest in Foodservice Sector | Χώροι Εστίασης
1.1 Traditional taste – Παραδοσιακή κουζίνα | Tavern –
Kitchen restaurant – Ταβέρνα – Μαγειρείο
1.2 Fine dining | Creative cuisine – Δημιουργική κουζίνα
1.3 Fish restaurant – Εστιατόριο για ψάρι
1.4 Meat Restaurant – Εστιατόριο για κρέας
1.5 Hotel Restaurant – Eστιατόριο ξενοδοχείου
1.6 Rakadiko / Kafenio – Ρακάδικο / Καφενείο
1.7 Wine bar – Μπαρ με έμφαση στο κρασί
1.8 Breakfast – Πρωινό
1.9 Other – Άλλο
Ενότητα 2: Βest Places | Χώροι
2.1 Winery – Οινοποιείο
2.2 Bakery – Φούρνος | Pastry Shop – Ζαχαροπλαστείο
2.3 Local Products Shops | Καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων
2.4 Other – Άλλο
Ενότητα 3: Βest Actions & Initiatives | Δράσεις & Φορείς
3.1 Promotional & Educational Actions for Cretan cuisine
– Πρωτοβουλίες & Εκπαιδευτικές δράσεις ανάδειξης
της κρητικής κουζίνας
3.2 Food tours | Food tasting service – Yπηρεσίες
γευσιγνωσίας | Γαστρονομικές ξεναγήσεις
3.3 Publications | Books | Blogs for Cretan cuisine –
Εκδόσεις | Βιβλία | Blogs για την Κρητική κουζίνα
3.4 Action to connect the agri-food and the tourism
sector – Δράση σύνδεσης αγροδιατροφικού και
τουριστικού κλάδου
3.5 Other – Άλλο
Ενότητα 4: Βest Producers | Παραγωγοί
4.1 Unearthed Next-Gen Producer –
Πρωτοεμφανιζόμενος επόμενης γενιάς Παραγωγός
4.2 Organic Agricultural farming – Βιοκαλλιέργεια
4.3 Other – Άλλο
Ενότητα 5: Βest Products | Προϊόντα
5.1 New Product – Νέο προϊόν
5.2 Organic Product – Bιολογικό προϊόν
5.3 Extra Virgin Oil – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
5.4 Dairy products | cheese | milk | yogurt | cream |
ice cream – Γαλακτοκομικά προϊόντα: τυρί | γάλα |
γιαούρτι | κρέμα | παγωτό
5.5 Charcuterie (apaki, sausages etc.) – Παραγωγή
αλλαντικών (απάκι, λουκάνικα κ.λπ.)
5.6 Sweets & Confectioneries – Αρτοσκευάσματα
& Γλυκίσματα
5.7 Pantry Products (Pasta, Snacks, Nuts, Dried fruits,
Vegetable Preserve, Spoon Sweets, Jams, Sauces,
Vinegar, Petimezi, Salt) – Καλύτερο προϊόν
ραφιού (Ζυμαρικά, Ξηροί καρποί, Αποξηραμένα
φρούτα, Κονσέρβα λαχανικών, Γλυκά κουταλιού,
Μαρμελάδα, Σάλτσα, Ξίδι, Πετιμέζι, Αλάτι κ.λπ.)
5.8 Healthy Products (gluten or sugar free, vegan,
etc.) – Υγιεινά προϊόντα (χωρίς γλουτένη
ή ζάχαρη, χορτοφαγικά κ.λπ.)
5.9 Honey – Μέλι
5.10 Herbs – Βότανα
5.11 Other – Άλλο
Ενότητα 6: Βest Drinks | Ποτά
6.1 Wine (white, rose, red, dessert) | Κρασί (λευκό,
ροζέ, κόκκινο, επιδόρπιο)
6.2 Tsikoudia – Τsikoudia with honey | Τσικουδιά –
Ρακόμελα
6.3 Beer | Ζύθος
6.4 Water – Beverage | Νερό – Αναψυκτικό
6.5 Other – Άλλο
*Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό Προϊόντων και Ποτών είναι η υποβολή 10 δειγμάτων. Θα ενημερωθείτε γραπτώς για τις λεπτομέρειες αποστολής